Tillträde Förbjudet RW&
GRILLKÖKET MIATORP

Ibland blir man hemmablind, när jag cyklar till centrala Helsingborg tvingas jag passera både den fula OKQ8 macken och Hedens Grill. Det var inte förrän grafittin täckte byggnaden jag insåg att den kunde vara värd ett besök. Två fönster stod öppna, men bättre än så ytterdörren till trapphuset som leder till både restaurang och privatbostad stöd vidöppen och olåst.

Under hösten 2010 har Hedens Grillkök reinkarnerats (betydelse återfödas, men smaka på latinet ordet re=åter, carne=kött återförköttsligats (Carnevale= farväl till köttet)). De sönderslagna rutorna har bytts, allt klotter har avlägsnats och byggnaden står inte längre under öppet förfall. Vad som händer framöver blir spännande att se. En misslyckad satsning till, en lyckad satsning? Marknadskrafterna, d.v.s. hungriga förbipasserande har ödet i sina käkar.

15 dec uppmärksammade även Helsingborgs Dagblad HD reinkarnationen

Mmm Grillkökets delikatesser
Det var härifrån det serverades, känn doften av frityrfett och stekos

Det är inte det mest upphetsande jag sett, med det var ju bara att ställa cykeln och gå in.

Skåp! om nu någon inte skulle inse detta
"Undan för hundan!" lyder det skånska budskapet, "Rättelse dec 2012 "Undan för Pundapan, står det, det är bara att läsa innantill. Fel av mig!"
Och på ovanvåningen välkomnades man till Knarkarkvarten, men det såg inte så nedknarkat ut, bara rörigt

Både degknådare och pizzaugn stod kvar, strömmen var bruten men vattnet var inte avstängt. Inne i byggets tre plan härskade grafittin en del riktigt färgglad och passande. Längre ner ser ni en bild på en bäddad säng framför en grafittitäckt vägg och med en spade ställd till höger om sängen, en lätt knepig interiör, surrealistisk är ett för fint ord men en scen ur en halverotisk fransk film kunde det vara.

Någon gubbe försöker se arg ut
Samma man sedd från vänster

Jag har aldrig själv avsmakat grillkökets läckerheter men matens kvalitetsrykte var inte det bästa. När sedan skolan tvärs över gatan lägger ner på grund av bristande elevunderlag försvann stora delar av kundkretsen.

Här är en kommentar från gästboken som ger viss upprättelse åt gatukökets mat.

Datum: Torsdagen den 31 mars 2011, 19:04:51
Namn: Victor
Nummer: 42
Fantastiska bilder från Hedens gatukök, har vuxit upp på den gatan och besökt stället regelbundet sen jag var liten - dock ej sedan de stängde! En trist historia, men jag vill med viss rättelse hävda att maten var helt ok.Längre in i privatbostaden har allt omsorgsfullt tömts
Och på motstående vägg ser det ut som tandläkarn målat
Vad gör spaden på parkettgolvet?

Ny ambitiös ägare tar över, viss upprustning sker, åtminstone av det yttre men så öppnar en stor hamburgerkedja ett nytt snabbmatställe 500 meter borta vid stora vägen och där försvann de resterande kunderna.


Rester av egenimporterad bil från vårt södra grannland

Att drickaAtt mumsa påoch att röka

Behållningen av besöket var lite spänning då en läckande toalett fylldes på var femte minut, inte helt ljudlöst, grafittin i bostadsdelen och lite slitna skyltar om bedagade varumärken som ännu finns kvar på den svenska läsk- tobaks och godismarknaden.

och på bakgården pågick kursen "odla ogräs i badkar", flaskan är av plast och har innehållit smågodis.