Tillträde Förbjudet RW&
KRONPRINSESSAN VICTORIAS SANATORIUM


R
Anexen till sanatoriet där dessa bilder är tagna revs 2010, Huvudbyggnaden är sedan tidigare renoverad till andelslägenheter.

Den Kronprinsessa som get sitt namn åt sanatoriet är Gustav V (V-Gurra)s fru, medan initiativtagaren var Ernst Lindahl. Hela historien om KVS finns att läsa på KVS-Muséets hemsida http://www.kvsmuseum.se/ Huvudbyggnaden idag är omvandlad till ett privat vårdhem med vårdplatser och lägenheter, medan annexen och en jordkällare står en bit ifrån och förfaller. Under april - juni 2010 revs anexen och köksbyggnaden efter långvarigt förfall, så nu finns inget mer att upptäcka i Vejbystrand.

Klicka på de små bilderna för att aktivera fotoalbum på KVS sanatorium


Att KVS överlevt och klarat sig bättre än det pampigare Broby sanatorium måste tillskrivas läget intill kusten och att nordvästra Skåne är en tillväxtregion medan nordöst sakta avfolkas.


Anexet som var tvätteri och personalbostäder revs 2010

För schabbigt för Jack Nicholson, men visst kan en galning dyka upp bakom dörren

Korridorerna gav inte samma "the Shining" känsla som i Broby eftersom de helt enkelt är mindre, även om förfallet bidrog till ödehuskänslan.
Tvätteriet, med en riktig centrifug.


The Shining is shining

Och utanför tränger sig ljuset på och havet brusar från den vackra Skälderviken.

Köket?

Köksregionerna eller om det var... är med sin helkaklade interiör något som var lätt att hålla rent från stänk vare sig det var av mat eller blod.


Men vad är detta?

Klicka på de små bilderna för att aktivera fotoalbum på KVS sanatorium


FLER SJUKHUS OCH SANATORIER
Q160
Sankt Lars SjukhusBroby SanatoriumH Region Hospitalet ..Dannebrog_33